CÉGTÖRTÉNET
Az
Elrado
Korlátolt Felelősségű
Társaságot 1993-ban
alakították magyar tulajdonosok.
A
cég bécsi fánk
gyártásával
kezdte meg tevékenységét,
bérelt műhelyben.
Értékesítés kezdetben, az
akkori időkben
virágzó un. kisboltokon
keresztül történt.
A
termékgyártást
manufakturális módon
végezték, saját fejlesztésű
receptek
szerint, apró lépésekkel
növelve
a
volument. Az eltelt évek alatt a
változó
igényekre érzékenyen figyelve
és reagálva, a bécsi fánk
különféle,
eddig hazánkban nem
ismert
típusait fejlesztette ki a cég, a konkurensek
előtt
járva egy lépéssel.
Ennek
eredményeképp 1997-ben saját
kisüzemet
épített,
ahol a termelés
struktúrájának megfelelően
alakította ki az
épületet,
megfelelve az
akkori elvárásoknak, és annak, hogy
évek
múltával
termelésbővítést
tudjon végrehajtani.
Továbbra
is fontos
szempont volt a magas minőségű termék, a
manufakturális gyártásból
adódó előny,
és a folyamatos
termékfejlesztés és
megújulás.
Az
értékesítés ekkor
már saját
kiskereskedelmi egységeken keresztül,
valamint áruházláncokba
történő
beszállítás
útján is
történt. (Spar,
Kaiser’s, Miélker, Coop, stb.).
A
gyártási kapacitás
növelésével
közétkeztető láncok
beszállítására is
mód nyílt.
(Sodexho, Junior)
A
sikeres cégépítés, az
elvekhez való
ragaszkodás, a folyamatos
fejlesztések elvezettek addig a pontig,
hogy az
kisüzem
termelőkapacitása végéhez
ért. Ez
minőségi, termelési, higiéniai
problémákat szült.
A jövő
szempontjából az élelmiszeripar
és
kereskedelem változásait látva, a piac
átrendeződését
érzékelve a
tulajdonosok egy új, minden akkori és
jövőbeni
igénynek,
előírásoknak
és elvárásoknak megfelelő,
zöld mezős
beruházásban létesített
üzem
építése mellett
döntöttek.
Ez 2004
őszén került átadásra.
Megújult
gépparkkal, komoly kapacitásokkal,
új
technológiákra felkészülten
indult meg a
termelés.
A termékek bővültek,
finom pékáruk,
kenyérféleségek,
leveles, omlós tészták fagyasztottan,
csomagoltan,
hosszú eltarthatósággal
kerültek
a termelésbe. Az
értékesítés
áthelyeződött a
nagykereskedelmi vonalra,
valamint a saját
üzletek
látványpékségekké
változtak.
A
fejlesztések a mai napig nem álltak meg,
folyamatosan
új termékekkel lép piacra a
cég.
Évek
során minden elért siker a
gondviselésen
kívül a következetesen
végrehajtott üzletpolitikának,
a
cég
vezetése és munkatársai
elkötelezettségének
köszönhető.
A tulajdonosok mindvégig a
mennyiségi termelés elé a
minőségi
termék
előállítását
helyezték, még
ha ez gyakran,
és főleg rövid távon nem
tűnt
túl gazdaságosnak.
Ezen
kívül a kezdeti manufakturális jelleget
nem
veszítették el teljesen a
gyártás során,
annak
ellenére, hogy a
kapacitás növelése
érdekében a
technológiákat a megfelelő helyeken
gépesítették,
és
termelékennyé
tették, meg tudták menteni termékeiket
az
elgépiesítéstől.
Mostani
évek a magas szintű
élelmiszerhigiéniai,
élelmiszerbiztonsági és
élelmiszerminőségi
elvárásokról
szólnak,
kiegészülve a
táplálkozástudományi
kutatások
eredményeivel, a bio- és
reformélelmiszerek
előretörésével.
Lassan véget
ér a silány minőség
térhódítása, a minél olcsóbb,
annál jobb szemlélet.
Az emberek
Magyarországon is a minőségi, ízletes,
elfogadható áru, magyar termékek
fogyasztása felé fordulnak ,
mely termékek nem utolsó szempont szerint
egésszégesebbek is lehetnek elődeinél.
Az úgynevezett reform élelmiszerek, melyben
csökkentett zsír, transzzsír,
szénhidrát, cukor és só van,
valamint felesleges adalékoktól mentesek, kis
odafigyeléssel még finomak is lehetnek.
Az Elrado Kft. ezen igényeknek
igyekszik megfelelni napjainkban,
szem előtt
tartva
azt,
hogy minden termék a
vásárló teljes
megelégedettségét kell hogy
szolgálja,
a végszót neki kell
kimondania.
REFERENCIA
PARTNEREINK